Voor ondernemers die een bedrijf willen starten in Suriname zijn er legio kansen en mogelijkheden. Suriname kent een oppervlakte van 163.820 km2 waarvan 85% bedekt is met tropisch regenwoud. Door de historische banden tussen Nederland en Suriname is Nederlands de voertaal en is men zeer vertrouwd met de Nederlandse cultuur. Suriname is niet alleen de “gateway” naar de Caricom, de handelsorganisatie voor het Caribisch gebied met een interne markt van circa 15.000.000 inwoners, maar dankzij verschillende verdragen ook een interessante ‘hub’ om zaken te doen in en met Latijns Amerika. Suriname heeft ruim 573.000 inwoners, daarvan wonen er een kwart miljoen in en om de hoofdstad Paramaribo. Tegenwoordig wordt Suriname gerekend tot de ‘middle income countries’.

Naast de traditioneel kansrijke sectoren als mijnbouw en bosbouw heeft de Surinaamse overheid de diversificatie van de economie tot speerpunt gemaakt. Dit betekent veel kansen voor (eco-)toerisme, gezondheidszorg, zakelijke dienstverlening, agro-industrie, constructie en logistiek. De Surinaamse overheid stimuleert (bovendien) de influx van kennis, kunde en kapitaal vanuit het buitenland naar Suriname.

Tegenover alle kansen staan echter ook uitdagingen: Suriname kent een beperkte toegang tot marktinformatie en bedrijfskredieten, het ondernemersklimaat is niet volledig transparant en Suriname heeft van oudsher een aanzienlijke informele economie. Het is niet altijd makkelijk om onder zulke omstandigheden als startende ondernemer je weg te vinden. Juist daarom is GuidePoint Suriname uw aangewezen partner als u zaken wilt gaan doen in Suriname.
Dankzij onze netwerken in de economische, politieke en maatschappelijke arena kunnen wij u op efficiënte en effectieve wijze voorzien van de juiste marktinformatie. We kunnen u in contact brengen met de juiste zakelijke partners en u van A tot Z begeleiden bij de opstart van uw bedrijf. GuidePoint Suriname verricht markt- en haalbaarheidsonderzoek, geeft individuele business coaching en kan desgewenst zakelijke bijeenkomsten, zoals seminars, masterclasses, symposia, handelsmissies en beurzen voor u organiseren.

Met de dienstverlening van GuidePoint Suriname bereik je meer én houd je tijd over om te genieten van al het moois dat Suriname te bieden heeft. Neem vrijblijvend contact op met GuidePoint Suriname en profiteer van onze kennis en ervaring en ons uitgebreide netwerk.

Dream, desire, destination. GuidePoint Suriname wijst de weg.