Hallo,

Mijn naam is Michelle en ik studeer momenteel voor verpleegkundige. In het derde leerjaar van mijn studie heb ik besloten om vier weken naar Suriname te gaan om daar werkzaamheden te verrichten in het Sint Vincentius Ziekenhuis. Na bemiddeling door GuidePoint Suriname was het op 16 juli dan zo ver; mijn reis kon gaan beginnen!

Ik ben begonnen op de kinderafdeling, na twee weken continueerde ik mijn stage op de interne geneeskunde en tot slot rondde ik mijn stage af op de Intensive Care. Ik stelde het er op prijs dat ik mijn voorkeur aan mocht geven wat afdelingen betreft; dit gaf mij de mogelijkheid om mezelf te trainen binnen verschillende aspecten van de medische gezondheidszorg. Deze kans heb ik dan ook met open armen aangenomen. Bovendien was het een hele bijzondere ervaring en heb ik veel dingen meegemaakt die niet meer van mijn netvlies zullen verdwijnen. Het was ook erg heftig, in het ziekenhuis waren ze helaas niet altijd voorzien van genoeg producten, apparaten en medicijnen die toch onmisbaar zijn in een ziekenhuis. Zo was er bijvoorbeeld maar één infuuspomp plus standaard op de kinderafdeling en helaas was deze ook kapot. Bovendien moest ik de polsslag tellen met een zandloper, een kussensloop als handdoek gebruiken, etc. Op deze manier heb ik geleerd hoe ik als verpleegkundige moet functioneren op het moment dat je niet alles binnen handbereik hebt.

Voordat ik naar Suriname ging heb ik 10 kg aan spullen ingezameld voor de kraam- en kinderafdeling van steriele verbandmaterialen, kinderkleren, tot aan navelstrengklemmetjes. Hier waren ze echt ontzettend blij mee, het deed me erg goed om te weten dat het goed terecht is gekomen en dat het ook echt nodig is!

Naast dat ik veel ervaring op heb mogen doen in het ziekenhuis, heb ik ook erg genoten van Suriname. Het is een onwijs mooi land waar veel mooie dingen te beleven zijn. Zo heb ik bijvoorbeeld een nacht in de jungle geslapen, ik werd wakker van het geluid van de brulaapjes en de zon die door de jungle scheen. Ik zie dit avontuur als een verrijking voor mezelf, niet alleen op verpleegkundig gebied maar ook op persoonlijk gebied. En ik raad het iedereen aan:
Je kan beter spijt hebben van iets dat je wel hebt gedaan, dan iets wat je niet hebt gedaan’.

Met de dienstverlening van GuidePoint Suriname bereik je meer én houd je tijd over om te genieten van al het moois dat Suriname te bieden heeft. Neem vrijblijvend contact op met GuidePoint Suriname en profiteer van onze kennis en ervaring en ons uitgebreide netwerk.

Dream, desire, destination. GuidePoint Suriname wijst de weg.